VRK Freestyle Slalom

VRK Freestyle Slalom Skating

Følg os på Facebook.

Freestyle Slalom Skating er for unge og voksne, som ønsker at sætte fokus på at kontrollere sine bevægelser på rulleskøjter. Når du træner udvikler du balance, styrke, smidighed og koordination. På holdet er der også mulighed for at træne slide disciplinen

Aktuelle træningstider vintersæsonen:

Aktuelle træningstider sommersæsonen:

  • Mandage kl. 18.00-20.00: Fri træning i Amager Strandpark ved Bunker 5

Hvad er Freestyle Slalom

Det er en teknisk rulleskøjtedisciplin, der drejer sig om udøvelse af tricks på rulleskøjter (hovedsageligt Inliner rulleskøjter). Afstanden mellem keglerne er henholdsvis 50 cm, 80 cm og 120 cm. Vi bruger størstedelen af træningstiden på keglerækker med 20 kegler, hvor afstanden er 80 cm.

På konkurrenceniveau afvikles der mesterskaber i hele verdenen, hvor man kan dyste i fem discipliner: Klassisk, Battle, Slide, Speed og Jump. Du kan læse mere på www.worldslalomseries.com.

  • For begyndere fokuseres der på basistricks som fx Snake, Kryds, Nelson, et-ben, samt små comboer (serier), og du lærer at blive komfortabel på dine rulleskøjter. Du kan starte når som helst på sæsonen, vi skal nok hjælpe dig i gang.
  • For øvede fokuseres der på tricks af forskellige sværhedsgrader, samt kørsel forlæns, baglæns, et-ben, hop og turns. Desuden træner vi på at sætte tricks’ne sammen til comboer (små serier).

Trænningen foregår ved selvtræning og inspiration fra andre på holdet

Se begivenheder enten på Holdsport eller kalenderen på VRK.dk eller på Facebooksiden VRK.DK og vær opmærksom på evt. aflysninger op til 2 timer før træning.

Forudsætninger

Freestyle Slalom Skating kræver basale skøjtefærdigheder som at kunne køre forlæns, bremse og dreje. Se iøvrigt afsnittet om udstyr.

Vigtigst er entusiasme, gåpåmod og tålmodighed. Det kræver rigtig meget træning for at blive en habil Freestyle Slalom Skater, og derfor træner mange os flere gange om ugen forskellige steder i København afhængig vind og vejr.

Du kan følge med på Facebook

Udstyr

De første par gange kan du sagtens komme med almindelig hjulopsætning på dine rulleskøjter og prøve teknikkerne af, dog skal du fjerne bremsen, hvis det er muligt, så den ikke er i vejen. Hvis du vil udvikle dig inden for FSK, skal du have ændret din hjulopsætning på dine rulleskøjter.

På inlinerulleskøjter laver man en hjulopsætning, som kaldes en bananopsætning/rockered. Denne opsætning kan enten opnås ved hjælp af forskellig hjulstørrelse, hvor det forreste og bagerste hjul er 2-4 mm mindre end de to midterste hjul eller ved hjælp af en prerockered klinge, hvor du har samme størrelse på alle fire hjul, men klingen er justeret, så forreste og bagerste hjul er hævet 2-4 mm.

Du vil også have brug for et sæt kegler (20 stk.).

Vi arrangerer 1-2 Freestyle workshops i løbet af sæsonen. På begge workshops vil der være mulighed for at deltage, uanset om man er begynder eller øvet inden for Freestyle. Hold øje med kalenderen på forsiden af www.vrk.dk og Facebook siden VRK.DK for mere information og tilmelding.

Basale Freestyle slalom tricks – der findes utallige flere...

Klik på de enkelte tricks nedenfor og få vist en træningsvideo.

Trænere

Thomas Lausten fungere som træner i det omfang som han har tid til at komme.

For spørgsmål om holdet kontakt junior@vrk.dk

Aktiviteter

April
Søn
21
Freestyle Slalom Training
18:00 - 20:00
DGI-byen (Idrætshuset)
Fre
26
VRK til FNS
19:30 - 21:30
Next House Copenhagen - Bernstorffsgade 21
Søn
28
Freestyle Slalom Training
18:00 - 20:00
DGI-byen (Idrætshuset)
Maj
Lør
04
Danish Roller Cup 🌞
10:00 - 16:00
Vallensbæk

Trænere

Der er i øjeblikket ikke nogle fremhævede profiler
300,00 kr. 1. apr