Børne-/familietræning

Fotografi0114_small

OBS!!
Vi har desværre ikke mulighed for at optage flere på Børne-/familieholdet for øjeblikket. Hvis i er interesserede i at rulle, så skriv meget gerne til os på: info@vrk.dk, så kommer i på vores venteliste, hvorfra vi løbende optager nye.

Aktuelle træningstider:

Børne-/familietræning går ud på at give børn og forældre færdigheder i at køre på rulleskøjter på en sikker måde med balance. I træningen indgår forskellige metoder til at bremse på rulleskøjter og træningen er tilrettelagt efter børnenes vilkår således, at det er sjovt at være med. Vi har rulleskøjteteknik såvel som leg i træningssessionerne. Der er plads til nybegynderen såvel som den mere øvede på holdet.

Der deltager børn i træningen fra 3 – 4 års alderen og opefter med deres forældre.

Hvad kræver det?

Vi har ikke krav om, at du skal kunne løbe på rulleskøjter i forvejen for at kunne deltage på Børne-/familieholdet. Børn og forældre kan begynde på et hvilket som helst tidspunkt i hele sæsonen. Undervisningen bliver altid tilpasset efter de deltagere der kommer til træningen. I de fleste tilfælde er børn ret sikre på rulleskøjter allerede efter den første træning og efter nogle gange kan de være med i alle legene på rulleskøjter.

Vi som voksne er også ret hurtige til at fange balancen – dog er der ofte nogle bevægelser, som er nye og det betyder at vi har behov for at tage den lidt mere med ro end børnene. Hen over et par gange har vi så fået godt fat i teknikken på rulleskøjterne og kan være med i de fleste træningsteknikker og lege på Børne-/familieholdet.

Udstyr

Det kræver ikke noget særligt udstyr at deltage på Børne-/familieholdet, du kan både benytte Inliner rulleskøjter og SideBySide (SBS) rulleskøjter. Klubben har dog et obligatorisk krav om brug af hjelm (cykel- eller skaterhjelm) og anbefaler håndleds-, albue- og knæbeskyttere.

Trænere

Karina Rudbech startede i foråret 2015, som hjælpetræner på Børne-/familieholdet. Karina har sammen med sønnen Vincent (9 år) deltaget i Børne-/familietræningen i de sidste tre vintersæsoner.

Historie

I april 2010 startede VRK op med rulleskøjtetræning for børn. Siden er det gået støt fremad og der er nu en rimelig stabil deltagelse af børn og forældre i træningerne både på Plug ‘N’ Play og i Valby Hallen. VRK har taget konsekvensen af dette og givet mulighed for, at flere børn kan få lejlighed til at deltage og være med i vores træninger. Dette blandt andet ved, at vi har besluttet, at kontingentet for børn op til 15 år er kr. 150,- per år.

Målet er, at få bygget en solid børne- og ungdomsafdeling i beskyttede rammer således, at børnene er sikre på rulleskøjter når de bevæger sig ud på de lidt mindre beskyttede områder i og omkring deres boliger. Ved, at inddrage forældrene i træningen og være med i selve træningen giver det mulighed for nogle fælles oplevelser for børnene og forældrene ud over det sædvanlige.

Vestrebro Rulleskøjteklub anbefaler, at alle der ruller på rulleskøjter anvender sikkerhedsudstyr, såsom hjelm (cykelhjelm eller skaterhjelm), albuebeskyttere, knæbeskyttere og håndledsbeskyttere. For børn under 18 år er det forældrenes ansvar, hvilket sikkerhedsudstyr der anvendes.

For de enkelte hold i VRK er der følgende krav til sikkerhedsudstyr når man træner:
  • Børne-/familietræning - hjelm påkrævet
  • Begyndertræning - hjelm påkrævet
  • Let øvet-træning - hjelm påkrævet
  • Marathon/Speedtræning - hjelm påkrævet
  • Freestyle - eget ansvar
  • Turrul - hjelm påkrævet

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af