Begyndertræning

Begyndertræning, Juli 2014

Begyndertræning er for voksne i alle aldre samt modne børn og unge fra 10 år og opefter, der ønsker at lære at løbe på rulleskøjter eller blot skal have genopfrisket hukommelsen fordi det er længe siden du har haft hjul under fødderne. Uanset om du vil løbe maraton, deltage i Friday Night Skate eller blot deltage i en anderledes måde at motionere på, er du velkommen.

Aktuelle træningstider:

  • Søndag 16.00 – 18.00  Begyndertræning, her DGI-byen

Hvad kræver det?

Lysten til at lære noget nyt og få udfordret dine grænser for, hvad du mener er muligt. Bare rolig du bliver kastet lige ud i det med små øvelser, som ganske stille stiger i sværhedsgrad, og fanger du ikke en øvelse første gang, bliver den gentaget på de efterfølgende træningsgange.

Selvfølgelig skal du også have noget udstyr, hvilket som minimum er et par rulleskøjter og en hjelm, hvilket er påkrævet ved træning i VRK, derudover kan det være en rigtig god ide med albue-, håndleds- og knæbeskyttere, der beskytter mod bl.a. asfalteksem.

Du skal selvfølgelig vælge om du vil løbe på Inliner rulleskøjter eller SideBySide (SBS) rulleskøjter, men på trods at at hjulene sidder ved af hinanden på de sidstnævnte og balancen derfor synes at være nemmere på disse, er udfordringen for begyndere som ofte balancen med ikke at sætte sig på halen eller stå næsen, hvilket Inliner rulleskøjter i højere grad hjælper til forhindre.

Hvad er de rigtige rulleskøjter at købe?

Nogle sværger til Seba, mens andre er til Powerslide, som nok begge må siges at høre til de dyre mærker. Spørgsmålet er, hvad skal de bruges til, hvilket jo ganske simpelt er lære at stå på rulleskøjter.

De rigtige rulleskøjter for dig, som nybegynder, er det billigste par, som sidder fast på dine fødder. Tænk på at du skal have dem på et par timer hver uge, så der må ikke være noget som klemmer og gør ondt, men de skal samtidigt sidde tæt, og det er tilladt at putte en ekstra sål i samt have tykke sokker på. Umiddelbart skal du regne med prisen for et nyt par rulleskøjter er i omegnen af tusind kroner. Foruden at rulleskøjterne skal passe dine fødder, er der også andre ting, som du skal være opmærksom på. Vælg en rulleskøjte, der er som en stiv kondisko frem for en blød letvægtsskøjte, da den giver et bedre hold om foden, hvilket gør rulleskøjten nemmere at styre. En anden vigtig ting er den maksimale hjulstørrelse, som har betydning for længden af skøjten og hvor nem den er at lave sving med. Umiddelbart bør den maksimale hjulstørrelse ikke overstige 84mm (på Inliner rulleskøjter), og mindre hjulstørrelse vil gøre det endnu nemmere at lave de grundlæggende øvelser.

Du kan bl.a. få råd og vejledning i rulleskøjteforetningerne i København, og når du er medlem få du rabat på udstyr.

Hvad bør jeg kunne, når jeg møder første gang til træning?

Ikke ret meget andet end at kunne gå i et roligt tempo og stå på et ben i et kort øjeblik. Har du øvet dig i at tage dine rulleskøjter og dit sikkerhedsudstyr på, så du ved hvordan det skal sidde når du kommer til træning.

Kan jeg låne udstyr?

VRK har desværre ikke nogle voksen rulleskøjter, så vi kan ikke låne dig nogen. Sikkerhedsudstyr har vi en del mere af, så der plejer ikke at være problemer med at kunne låne en hjelm eller noget af det andet beskyttelse. Det kan dog være en mindre udfordring at finde albue-, håndleds- og/eller knæbeskyttere i den rigtige størrelse, så kom i god tid.

Træner

Træner på holdet er Michael Carlsson (michael@vrk.dk)

michael

Vestrebro Rulleskøjteklub anbefaler, at alle der ruller på rulleskøjter anvender sikkerhedsudstyr, såsom hjelm (cykelhjelm eller skaterhjelm), albuebeskyttere, knæbeskyttere og håndledsbeskyttere. For børn under 18 år er det forældrenes ansvar, hvilket sikkerhedsudstyr der anvendes.

For de enkelte hold i VRK er der følgende krav til sikkerhedsudstyr når man træner:
  • Børne-/familietræning - hjelm påkrævet
  • Begyndertræning - hjelm påkrævet
  • Let øvet-træning - hjelm påkrævet
  • Marathon/Speedtræning - hjelm påkrævet
  • Freestyle - eget ansvar
  • Turrul - hjelm påkrævet

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af