Trænerbesøg – af en af verdens bedste freestylere

Skrevet af

Denne sommer havde VRK freestyle besøg af Jon Larrucea fra Barcelona, der er en af verdens bedste freestylere.

jon-workshop-amagerstrandAmager Strandpark – god beton og høj sol
Vi mødes med Jon på Strøget, hvor han lige undersøger mulighederne for at give en opvisning på sin gamle plads ved Storkespringvandet. Jon har læst et halvt år på Copenhagen Business School og tjente lidt ekstra til studierne med opvisninger på strøget. De gode minder skulle genoplives, men strøget er denne onsdag i sommerferien fuld af engagerede talenter med alt fra violin og sang til hip hop og akrobatik. Aktørerne har fordelt tiden på pladsen imellem sig, så hvis Jon skal have plads, må han altså lige sidde og vente et par timer. Jon beslutter at udskyde opvisningen, og vi sætter alle næsen mod Amager Strandpark i stedet.

De fleste tager metroen. Jeg følges med Jon, hvis foretrukne transportmiddel er sine Igorskøjter, og som han siger, det er i trafikken, man har brug for sine freestylefærdigheder. Jeg er ganske vist på cykel denne dag. Jons freestylefærdigheder kommer da også virkelig til praktisk nytte i de københavnske gader som ved Christianhavns Torv, hvor der pludselig er ved at blive rødt lys, og fodgængerne buldrer ud på cykelstien. Her disker Jon op med et artistisk slidetrick og får bremset på ganske få centimeter. På et andet tidspunkt halser jeg  lidt bagefter, og når ikke over for rødt. Til gengæld får jeg frit udsyn til lidt spinningstræning rundt på tå. Man kan jo lige så godt udnytte ventetiden.

I strandparken får vi sat kegler op og træner sammen hele freestyleteamet resten af dagen kun afløst af et par kølende dukkerter i Øresund. Strandparkens betonunderlag får rosende ord med på vejen, og der bliver trænet igennem i varmen, selvom man skal tage sig gevaldigt sammen for at skøjte ved siden en skøjteekvilibrist af Jons karat.

jon-workshop-islands-bryggeNye træningsmetoder
Næste dag har 10 personer booket træningsworkshop hos Jon. Vi afholder sessionen i gyden, hvor der er et perfekt asfaltunderlag. Her får jeg virkelig en aha-oplevelse som træner, og jeg har sådan set undervist lige så lang tid, som den unge mand har levet. Han vil gerne se, hvordan vi udfører tricket Korean crazy, et af mine yndlingstrick. Jon går rundt og retter og giver gode råd. For en del deltagere er tricket nyt, og det tager tid at lære et trick ordentligt, og der gives tid til gentagelse, faktisk træner vi det samme trick i 40 minutter. Havde en idrætslærer i folkeskolen gjort det samme, er mit gæt, at hovedparten af eleverne var zappet væk og gået på facebook eller uploadet billeder på Instagram. Eleverne havde undskyldt sig med, at det er kedeligt, vi laver bare det samme. Vil man virkelig blive god til noget, må man elske gentagelsen eller holde af hverdagen, som Dan Turéll ville have sagt. Sådan er det også med freestyle slalom.

jon-workshop-pnpFreestyle show og træning
Fredag aften har vi med lidt kort varsel inviteret til freestyleshow og åben træning på Plug n Play. Det er især den hårde freestylekerne, der har fundet vej til Ørestad Syd, men aftenen får dobbelt internationalt islæt, for udover Jon fra Barcelona dukker også Linda freestyler fra Berlin og konferencier ved diverse slalomstævner. Der bliver skøjtet, trænet og grillet igennem.

jon-workshop-grillUdsolgt på øverste etage
I løbet af den uge Jon er på besøg, skøjter jeg hver dag. Jeg får booket mig ind på al den træning, der er mulighed for.  Udover tricks træner vi comboer, hvor tricksene sættes sammen til en lang fortælling i fyrre kegler – altså frem og tilbage i en 20-keglers-række. Vi træner Jons egne comboer, men han komponerer også en særlig combo, som han generøst benævner Copenhagen Combo. Vi VRK-freestylere er stadig i gang med at træne den, og der skulle være lektier nok til rigtig lang tid.
Sidste træningstime med Jon oplever jeg det mærkelige fænomen, at hjerne og krop  siger stop. Ugen har budt på intenst overarbejde, og jeg har endnu ikke fået lejlighed til at vise et andet af mine yndlingstrick mega. Et trick jeg har undervist i tirsdag efter tirsdag og øvet mig på, så jeg kan det til både højre og venstre side. Endelig efter at have følt sig uduelig hele ugen, spørger Jon: ”Dorte, kan du mega?” ”Ja”, svarer jeg. ”Kan du den til begge sider?” ”Ja”, svarer jeg med stolthed i stemmen. ”Må jeg se den?”, spørger Jon. Ja, da og pludselig kan jeg ikke sætte en skøjte korrekt. Der er simpelthen udsolgt i hver en celle af min krop.

En kommentar til “Trænerbesøg – af en af verdens bedste freestylere”

  1. Jan Scholtyssek

    Hvor er det en dejlig beretning fra jeres/dit møde med Jon. Det lyder bare fedt og som om der har været rigtig mange involveret?! Hvad laver en konferencier?
    Gennem din beskrivelse af gentagelser blev det klart for mig, hvorfor jeg godt kan lide at træne og andre ikke kan. Det er glæden ved at se sig selv udvikle frem for at se sig selv vinde. At vinde er bare et lille skridt i udviklingen og ikke mere værd end skridtet fra at være sidst til at være næstsidst, som kan være meget større. Det er noget jeg vil tage med til min træning fremover: at fokusere folk mere på deres udvikling (personligt mål) frem for et placeringsmål :-)

    #1003

Læg en besked

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

-->

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af