Copenhagen Roller Derby skater for AIDS Fondet på HUMOR MOD AIDS dagen på Rådhuspladsen

Skrevet af

humor

Fredag d. 1. april skater Copenhagen Roller Derby for AIDS Fondet på Rådhuspladsen under aktionen HUMOR MOD AIDS.

I dag lever mere end 33 millioner mennesker med hiv. Knap halvdelen af dem er børn og unge.

Med kampagnen Humor mod Aids samler AIDS-Fondet i dagene op til 1. april ind til særligt udsatte børn og unge. Humor mod Aids gør ikke grin med hiv og aids. Humor mod Aids gør det sjovt at gøre en forskel!

Den røde næse er kampagnens vartegn og indsamlingen foregår ved at sælge røde næser til en 20’er stykket.

Det er frivillige over hele landet, der iført røde næser og raslebøsser, samler ind, og pengene går til at hjælpe unge prostituerede piger i Nairobis slum, stofbrugende gadebørn og -unge i Ukraine samt hiv-smittede børn og unge i Danmark.

Sygeplejestuderendes Landssammenslutning og Projekt Frivillig bakker op om kampagnen og over hele landet kaster sygeplejeskoler og ungdomsuddannelser og sig ind i kampen for at bekæmpe hiv og aids i et mylder af særlige vinderhold.

P3 sætter fokus på Humor mod Aids op til 1. april med lotteri, satire, alvor og en grande finale fredag 1. april kl. 15 til 18, hvor Hængepartiet sender ’special edition mod aids’ med live musik, live satire, fadøl og hygge. P3 har sat alle musikudgivelser et helt år på højkant til fordel for AIDS-Fondet – og det er ALLE album, der bliver udgivet i Danmark fra 1. april 2011 og et helt år frem! For at deltage i lodtrækning, skal man sende en sms med teksten HUMOR til 1212. Det koster alm. sms takst + 10 kroner der går til AIDS-Fondet.

Pengene går til…
Danmark
At være ung og hiv-smittet er en stor udfordring – også i Danmark. For selv om vi har adgang til medicinsk behandling, er det daglige udfordringer som at leve med hiv som en hemmelighed, angsten for at blive afvist og udstødt pga. af hiv og ikke at turde håbe på at finde kærligheden, der er tilbagevendende temaer i de unges liv.

I Danmark har penge fra Humor mod Aids blandt andet betydet, at en flok unge hiv-smittede i en forsøgsperiode kan undgå kontrolbesøg på hospitalet. Det er en kæmpe barriere for de unge at skulle på ambulatoriet for at få foretaget kontrol, da de lever hemmeligt med deres hiv-status og er bange for at møde folk, de kender. Forsøget går ud på at samle de unge til den livsvigtige kontrol udenfor hospitalet – fx i et sommerhus. Laboranter, læger og rådgivere kommer ud til de unge og foretager de nødvendige tests, udlevering af medicin og rådgivning. For de unge betyder det samtidig et pusterum fra hverdagens hemmeligheder og angst, fordi de møder andre unge i samme situation.

Se mere på www.ungegruppen-dk.dk

Ukraine
Tusindvis af børn og unge lever på gaden i Ukraine. Mange af børnene er flygtet hjemmefra på grund af misbrug, vold og overgreb. De er udstødt af samfundet og bliver mødt med fordømmelse og afvisning. Ofte får de hverken omsorg eller behandling. De er i ekstrem risiko for at blive smittet med hiv og dø af aids pga. stofmisbrug og usikker sex.

Humor mod Aids samler ind til at opsøge børnene, støtte dem i helt basale behov og at komme væk fra gaden og risikoen for hiv og aids.

I Ukraine har penge fra bl.a. Humor mod Aids betydet, at den lokale ngo AIDS Foundation East/West (AFEW) har kunnet åbne et værested i Kiev, som alene i 2009 har hjulpet mere end 400 gadebørn og unge med i alt 3.600 indsatser – alt fra undervisning og rådgivning til helt basale behov som mad og tøj. Desuden har AFEW uddannet 103 personer fra det lokale sundheds- og socialsystem samt outreach personale i forebyggelse af hiv og omsorg for gadebørn og unge.

Se mere på afew.org

Kenya
I Kenya er prostitution forbudt. Og omgærdet med enormt tabu. Men for helt unge piger i slummen omkring Nairobi, Kenyas hovedstad, er prostitution et spørgsmål om overlevelse. Her dropper helt unge piger ud af skolen og prostituerer sig for at tjene lidt penge – til sig selv og til deres familier. Deres hverdag er ekstrem farlig og præget af vold, voldtægter, usikkerhed og risiko for at blive smittet med hiv.

Humor mod Aids samler penge ind til at hjælpe helt unge piger til at komme ud af prostitution og risiko for hiv og aids.

De piger, som Humor mod Aids har hjulpet, er 16-17 år og de har været prostituerede mellem 2 og 3 år. De kan ofte ikke selv vælge at bruge kondom, og under halvdelen er blevet testet for hiv. Rigtig mange af pigerne har fået foretaget illegale og farlige aborter.

Penge fra Humor mod Aids har bidraget til, at den lokale organisation K-VOWRC i 2009 kunne etablere kontakt til 50 unge prostituerede piger under 18 år, og give dem undervisning i helt basal overlevelse: forebyggelse af hiv/aids, forebyggelse af vold og voldtægter og hjælp til prævention, så de kan undgå at skulle foretage illegale og livsfarlige aborter. Arbejdet fremadrettet med disse piger er at få dem startet i en uddannelse som skrædder eller frisør, så de kan forsørge sig selv og deres familier uden at skulle prostituere sig.

Se mere på www.kvowrc.or.ke

Klub Humor mod Aids
Humor mod Aids er en klub, der arbejder for en verden uden hiv. Den røde Humor mod Aids næse er adgangsbillet, så alle, der køber en rød næse, er velkommen i klubben! Det koster kun 20 kr. og pengene går til at hjælpe børn og unge i Danmark, Ukraine og Kenya.

Når man aktiverer sit medlemskab på www.humormodaids.dk, er man med i lodtrækningen om en humor-dvd pakke inkl. KLOVN fra Nordisk Film.

Læg en besked

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

-->

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af