VRK dominerer i AK-klasserne – en beretning fra Næstved International Criterium

Skrevet af

Da Titanic var ved at synke, var det kvinderne og børnene der først blev sat i redningsbådene. Nok pga. mangel af rulleskøjteløbere i C-klassen, ellers var de nok blevet reddet først. Det gik op for mig næstsidste weekend, d. 22.-23. januar 2011, da VRK var til indendørs-stævne i Næstved. Men lige fra en ende af:

Fra VRK stillede Louise, Charlotte, Søren, Hans, Ronny, Sune, Andreas og undertegnende op. For Andreas og mig blev det vores debut i A-klassen.

Stævnet startede for os med indledende sprint-heats. Både Andreas og jeg havde heldet med os, da vores modstandere faldt på stribe og sådan klarede vi os begge i sprint-finalen, hvor vi så måtte nøjes med plads 4 og 5. I AK-klassen, hvor Sune og Ronny udfægtede et klubinternt duel (der var kun en modstander mere, der ikke havde nogen chance mod de to VRK’ere), blev det 1. pladsen til Sune og 2. plads til Ronny.

I C-klassen fik Hans en flot optakt i sprinten og fik på sidste omgang overhalet Søren og vandt sprinten. Louise kunne placere sig foran Charlotte og dermed en 4. plads. I deres 1000m fik Charlotte så revanche og tog en 2. plads bag Søren som kørte et noget ensomt løb på førstepladsen, mens Hans tog en 3. plads foran Louise.

Men tilbage til det synkende skib: I frokostpausen blev der bygget en forhindringsbane i hallen. Man skal dog bemærke for hvem: Børn og … C-løbere! Og her er det så at en lav grundposition kan være af urimelig stor nytte. Da jeg selv hverken tilhører den ene eller den anden gruppe (selv om nogle mente at jeg sagtens kunne tilordnes første gruppe) blev jeg altså nødt til at tilpasse mig den almene deltagers størrelse. Det varede nu ikke længe før jeg blev misttænkt for at have snydt med min alder og højde (der var ingen der ville tro på at jeg stod oprejst) og jeg måtte da også indrømme at jeg nok ikke længere er barn. Men det uretfærdige var, at de voksne C-løbere ligefrem blev opfordret til at deltage. Så må man altså fravælge licensen for at deltage i det sjove. Eller komme til klubmesterskabet i spøjse discipliner ;-)

Anden del af lørdagen gik så med de lange løb.

I 4000m udskillelsen i AK-klassen fulgtes Sune og Ronny ad i starten, men på et tidspunkt kunne Ronny få et hul til Sune og fik 1. pladsen i et noget uspektakulært men godt løb.

Andreas og jeg skulle også løbe 4000m udskillelse. Det blev et af mine bedste løb. Måske også fordi jeg kom tættere på mine fysiske grænser end nogensinde før. Farten var høj fra starten og alligevel ikke. Jeg kunne hænge mig på de tre forreste, og prøvede at lægge mig i midten af gruppen, men snubblede ved forsøget og lå så igen 5 meter bag dem. Og hvis jeg før ikke troede på andre, der sagde at det er svært at lukke et hul på 5 meter, så gjorde jeg det nu. Jeg fik ikke lukket det, men fulgte alligevel med. Andreas var blevet skilt ud i mellemtiden og da der var kørt 36 af de 40 omgange var det så min tur til at forlade banen i den sidste udskillelse. Resultatet i sig selv lyder ikke fremragende, men jeg var meget glad for at kunne hænge på og glemme smerten i lungerne. Bagefter hostede jeg endnu i lang tid og havde det dårligt resten af aftenen.

Dagens sidste løb skulle blive en teknik-prøve for VRKerne, da det var C-løbernes sidste løb. Her skulle der en sidste gang prøves kræfter med holdkammeraterne. Her kunne Hans igen bevise sine tekniske færdigheder og rullede bag Peter fra ORK over målstregen som nr. 2. Søren kunne få en tredjeplads mens Louise kom i mål foran Charlotte. Men i det hele taget virkelig flotte præstationer af alle. Godt gået!

Sønddag morgen fik DSB så pulsen op på Andreas inden vores 1000m-løb overhovedet var gået i gang, da toget havde forsinkelse. Men han beviste engang mere, som i Farum, at han er hurtig til at komme op i skøjterne og fra at være ankommet lige da løbet før vores 1000m var slut stod han klar ved starten da vi skulle løbe vores løb. Det gik ikke særlig godt for os begge to. Andreas fik en nogenlunde god start, mens jeg skulle lukke et lille hul fra starten. Da jeg kom op til Andreas lod han mig komme forbi og jeg jagtede den ene tysker. Her lærte jeg så at man ikke får noget foræret i et løb. Jeg prøvede at overhale ham på sidste omgang med et late-pass, altså lige inden svinget, men måske med for lidt fart og måske lidt for tidligt, i hvert fald trak han ind mod svinget, da han opdagede mig og jeg kunne ikke gøre andet end at løbe indenom keglen. Jeg rejste mig, for jeg troede at jeg var disket, men dommeren ved keglen må have sovet, for jeg blev placeret på en 6. plads foran Andreas, som var det eneste bedrøvende ved at blive placeret.

I et spændende løb, kæmpede Ronny og Sune om sejren i 1000m-løbet. Efter at Sune i starten kunne få et lille hul, lukkede Ronny dette og på sidste omgang overhalede Ronny og vandt dette løb. Nu havde Ronny næsten vundet, efter at have vundet to af fire løb hvoraf det ene var det lange 4000m-løb. Hvis nemlig to løbere har samme antal sejre (og point) tæller det længste løb.

Så skulle der løbes om point, hvor der gives point efter hver anden omgang til nr. 1 og 2. AKerne skulle løbe 3000m. Sune fik en god start og tog føringen og Ronny fulgte efter. Der var en modstander mere, som ikke kunne følge de to VRKers tempo. Og så skete der det, der ikke måtte ske. Ronny gjorde samme fejl som jeg, og prøvede at lave et late-pass på Sune, uden at have nok fart på og da Sune trak ind til keglen måtte Ronny køre indenom keglen og var disket. Det var nu et roligt løb for Sune, som lod den tilbageværende løber flere gange nærme sig og fik så førstepladsen og den samlede sejr i AK-klassen.

I seniorernes point-løb blev der igen kørt til og denne gang var der ikke nogen chance for at følge med de forreste løbere. For Andreas blev det desværre igen et ret kort løb. Jeg havde igen en ret dårlig start og lå igen bag ham, der i sidste løb havde tvunget mig til at køre inden om keglen. Denne gang havde jeg noget mere fart på og kunne overhale ham og så jage de tre forreste. Der gik ikke lang tid før jeg igen kunne se Mikkel på langsiderne, som så ud til at have opgivet at løbe med om pointene. Det var et roligt løb fra det punkt. Jeg havde et godt hul til dem bag mig og kunne ikke komme tættere på Mikkel. Til sidst kom jeg på 4. plads, uden point.

Dagen blev afsluttet med stafetter. Ronny og Sune skulle løbe mod Andreas og mig og to andre hold. Andres og jeg kæmpede med holdet fra RulNord om plads nr. 2 og fik flere gange overhalet dem, men kunne til sidst ikke holde positionen og endte på en 3. plads foran Sune og Ronny.

Tak til alle for et fantastisk stævne!

En kommentar til “VRK dominerer i AK-klasserne – en beretning fra Næstved International Criterium”

  1. Jan Scholtyssek

    P.S.
    Hvis der er nogen der har billeder fra stævnet, så må i meget gerne sende dem til mig, så beretningen kan smykkes lidt.

    #806

Læg en besked

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

-->

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af