Cathrine Grage klar til Vinter OL i Vancouver

Skrevet af

Cathrine Grage på vej til OL i Vancouver 2010

Det her handler ganske vist ikke om rulleskøjter – og så måske lidt alligevel. Cathrine Grage har netop kørt sidste World Cup-løb i 2009, det sidste løb hvor der kan kæmpes om pladserne til Vinter OL i Vancouver i februar 2010.

Hvis der er nogle VRK medlemmer, der ikke kender Cathrine – eller Cat som hun altid bliver kaldt – så startede hun (rulle-)skøjtekarrieren i VRK for bare 8 år siden. Hendes stædighed og vilje bragte hende i løbet af få år frem til at være en af de allerbedste i Danmark, og kan skrive både Europa- og Verdensmester på CV’et som masterløber – senest i 2008.  I 2005 prøvede Cat hurtigløb på is for første gang, og blev med det samme så bidt af det, at hun de seneste år har satset 100% på isskøjterne. Hun sagde sit job op, solgte sin lejlighed, og har siden boet og trænet flere steder rundt om i verden – Göteborg, Berlin og nu Calgary – med det ene mål at komme til OL i 2010.

For 3 uger siden lykkedes det Cat i World Cup løbet i Hamar (Norge) at køre en så fantastisk god tid at hun nu er blandt de 16 bedste i verden, der får lov at stille op til OL på 5.000 m. Tiden på 7.10.24 rakte i Hamar til en 11. plads, og var naturligvis endnu en af Cats mange Danmarksrekorder – dem har hun snart lavet 60 af!

Cathrine Grage på en tredieplads - til højre på billedet.

Men det var ikke nok, Cat ville også med til OL på 3.000 m distancen. Her har hun hele sæsonen været godt med, men den endelige afgørelse faldt først i går – fredag aften – i Salt Lake City i (Utah, USA). Her kørte Cat igen næsten 2 sekunder af sin kun 1 uge gamle Danmarksrekord fra hjemmebanen i Calgary, så den nu hedder 4.07.73. Tiden var så god, at den både sikrede Cat en kvalifikation til OL på 3.000 m, samt for første gang en plads på podiet i B-gruppen.

Stort TILLYKKE fra VRK, samt rigtigt meget held og lykke til OL!

Links:
Læs mere om Cat på hendes hjemmeside: www.cathrinegrage.dk
Eller på hendes fan-side på Facebook samt hendes resultater.

Fotos: Daniel Yeow

(Kvalifikationen er endnu ikke officielt bekræftet af ISU – den internationale skøjte union – men den skulle være ganske sikker!)

3 Kommentarer til “Cathrine Grage klar til Vinter OL i Vancouver”

 1. Sune
  Mange tak for de pæne ord… Jeg får helt tårer i øjnene!

  Jeg må nok ærlig indrømme, at jeg savner jer alle i VRK en del selvom jeg har det godt i isskøjteverdenen. Der vil altid være en del af mit “skaterhjerte” hos VRK og “rullerødderne”.

  Kh Cat

  #317
 2. Christopher Ouzman

  HVad kan man sige andet end RESPEKT! som de siger på vesterbronx… Jeg har kun mødt cat hvor hun var ude at cykle træne, desværre aldrig på rulleskøjter… Måske det er meget godt da jeg hader at bliver sat på plads af en kvinde:) Jeg kan kun sige at det er så vildt at være vidne til et meneske som ta’r en chance og skider janteloven højt og flot… Drømme skal forfølges og det er ikke gratis, Jeg bøjer mit hoved i støvet for alle der forfølger deres drømme.
  Og en sidste ting jeg håber vi også en dag får dig at se på de forkerte skøjter, om ikke andet kan du altid stille op i AK 40 når du har fået opfyldt dine is skøjte ambition:)

  Ps har været flink og givet dig et par år endnu på is:)

  #318
 3. Ole Schrøder

  Hej VRK’ere.
  Jeg er én af dem der har været med ved sidelinjen da Cat startede i VRK. Det har været ikke mindre end fantastisk at være vidne til, hvad klippefast vilje kan bringe én. Hun har vist at alle kan blive til noget stort. Stort tillykke herfra, vi krydser fingre for et super resultat.
  Vh Ole og Tenna

  #319

Læg en besked

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

-->

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af