Rulleskøjter på valgprogrammet!

Skrevet af

Bo Normander overrækker guldmedalje til verdensmester Diego Rosero ved Copenhagen Inline Challege 2009. Fotograf: www.schmidtaps.com

Så skete det – rulleskøjteløb er nu kommet ind i valgkampen i København!

Underligt at det har taget så lang tid i en by, der netop er som skabt til rulleskøjteløb. København har et godt net af velegnet cykelstier med god plads, og samtidigt med at miljø og klima står højt på dagsorden, er rulleskøjterne et fornuftigt og miljøvenligt valg som transportform.

Som rullskøjteløber er man meget fleksibel i trafikken, og det er nemt at reagere hurtigt. Der er ikke brug for parkeringspladser som biler og cykler ellers har, og det kan være nemt og hurtigt at hoppe på offentlig transportmidler som tog, Metro og bus. Og bedst af alt – rulleskøjteløb er sjovt, spændende og ikke mindst – sundt!

Præmieoverrækkelser Copenhagen Inline Challenge. Fotograf: www.schmidtaps.comNår det så endeligt skal være, er det ikke overraskende miljøpolitikeren fra Vesterbro, Bo Normander, som har bragt rulleskøjterne på banen i et politiske udspil. Bo er den eneste Københavner-politiker jeg erindre at have set på rulleskøjter – dels som deltager i Friday Night Skate, men også med sin debut i konkurrencemæssig sammenhæng i årets Copenhagen Inline Challenge med en halvmaraton på 52 minutter!

Bo Normander sad med i Kultur- og Fritidsudvalget, da de sidste efterår besluttede at støtte rulleskøjtebanen i Plug N Play med 1 million kr. Penge der dog ikke blev brug for da Nordea Fonden gik ind finansierede hele anlægget af rulleskøjtebanen. Men rart at se at der er opmærksomhed og vilje til at støtte rulleskøjtesporten. Det var også Bo, der, som Kultur- og Fritidsudvalgets repræsentant, overrakte medaljerne til vinderne af Copenhagen Inline Challenge på Islands Brygge i juli.

Hvis vi skal have bedre forhold for rulleskøjteløb, er vejen frem at få emnet ind på den politiske dagsorden, og det sker ikke af sig selv.

Vi kan starte med selv at diskutere, hvad politikerne i København kan gøre for at det bliver bedre og mere attraktivt at løbe på rulleskøjter i København. Nogle forslag til debat kan være følgende:

  • Skal rulleskøjteløbere ligestilles med cyklister i trafikken, så det bliver lovligt at rulle på cykelstierne?
  • Skal man have lov til at have rulleskøjter på i de offentlige transportmidler – S-tog, Metro og busser?
  • Skal vi have flere rulleskøjteløb i byen?

Ikke alt kan politikerne gøre noget ved, men mon ikke de kan medvirke til at ændre forholdene for en motionsform og kultur som rulleskøjteløb.

Links:
- København skal være idrætsby – et sundhedspolitisk udspil
- Bo Normander’s hjemmeside

En kommentar til “Rulleskøjter på valgprogrammet!”

  1. Ole Schrøder

    Fantastisk dynamisk innovativ og fremsynet politiker!! Får gerne min stemme!!
    Ole Schrøder

    #308

Læg en besked

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

-->

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af