Deutschland, Deutschland uber alles

Skrevet af

(ja,ja bare ikke i Danmark)
Goethe, Schiller, Wagner og Lars (klein)smed. Ja, muligvis vil det undre nogen, at fire så store navne kradses ned på samme linie. De tre første har det tilfælles, at de er døde og alle regnes for store fortolkere af det tyske sprog. Sidstnævnte er så vidt vides stadigvæk i live og knap så stor en fortolker af den germanske sprogstamme.

berlin09

Berlin må hvert år lide den tort, at se dette deres smukke sprog, hærget, mishandlet og voldtaget af en flok glade vikinger fra de kolde nord. Trodsigt kommer disse vanvittige danere ind med deres ”Drage Busser” og kaster sig over den smukke by – og skam ejer de ikke… Diesen fruct is nicht moden, und kann ich das nöcklen haben og get herraus aus mein zimmer ich bin splitter naken. Man må formode at berlinerne føler en vis lettelse når disse brutale og følelseskolde vikinger igen drager bort i deres drage busser, men som man siger i Danmark ”so kann sie es lehren”

Aber Warum (aber i et varerum, hvor svært kan tysk være?)
Hvis man nu vender kompasset 180 grader, så ville det være nærliggende at spørge ”hva’ fa’en har i gang i” og det er heldigvis nemt at svare på. Berlin er et af de hurtigste rulleskøjtemarathon, der findes, stemningen er god og kvaliteten høj og så er den en slags afslutning på sæsonen. Det er nu man kan se, om ens træning gav pote, fik man avs i ryggen, blev ens ben til sylte 10 km før mål eller røg pulsen forbi far grænsen på Deutsche Autobahn, ja så er det fordi man ikke har forberedt sig godt nok! Berlin er en nådesløs fortolker af ens træningsindsats og sådan skal det være. Det er også derfor den danske delegation hvert år er så stor – dette er simpelthen løbet, hvor man kan lave sin bedste tid- og hvor alle gi’r den fuuuuld skrald.

Ich bin auch ein Berliner (mit syltetöj in der mitte)
Jeg var en af dem der havde trænet en del til netop dette event og mit ambitions niveau var højt, jeg var dog i tvivl om hvilken gruppe jeg skulle starte i. Skulle det være A eller B? Min tid rakte kun til B egentlig, men jeg havde en følelse af, at jeg måske kunne ligge med de dårlige A’ere. Hvad er bedst, at ligge i fører feltet i gruppe B eller en dårlig A? Dette spørgsmål lå og plagede mig og jeg endte med det ”sikre” Nemlig B. Frygten for at blive sat i A gruppen for derefter at blive indhente af B gruppen var større end fornemmelse for succes i A-gruppen.

Jeg varmede op alene og følte at stængerne var lidt ved siden af sig selv, men måske var det bare nerver? Jeg kom alt for sent til opstillingen i gruppe B så jeg lå langt nede, hvor jeg mødte Lars Øritsland, den senere vinder af min aldersklasse! Jeg kender Lars udmærket fra de mange masterssamlinger og ved at han ud over at være en super god løber har en fantastisk teknik og megen erfaring, så naturligvis spurgte jeg om taktik og hvad vi skulle gøre…

Plan gegen die andreren und alles zusammen
Planen var simpel. Grundet vores dårlige placering måtte vi give den fuld spade indtil vi fik kontakt med førerfeltet og vi måtte håbe på, at vi rent faktisk kunne hente dem. Som sagt som gjort og efter ca.6-8 km fik vi kontakt med førerfeltet. Feltet var enormt og talte rigtig mange fra bussen/VRK.
Blandt de mange var Lars, Sune, Marta, Benny, Per, Nikolai, Phillip, Ole (Gammelfar) og Victor plus en del flere som jeg glemt i forbifarten.

Die pack aus Hölle
Packet var enormt, for stort til den begrænsede plads der var og folk havde ingen teknik

(og det kommer fra en som ikke er verdenskendt for sit x-over) folk faldt som fluer og det var nærmest umuligt at lave et korrekt skøjtetag. Jeg var lige pludseligt blevet til et frontsvin som skulle forvare mig mod de bolsjevistiske horder i stormløbet mod Berlin i 45, det var ren overlevelse. Hele tiden blev der skabt flere pack linier end der var plads til og jeg oplevede at blive slået på skulder og mave af to kvinder som havde fysisk havde hægtet sig på en mand og de ville ikke give slip på ham og tvang mig derfor til at lave en hasarderet manøvre for ikke at blive skubbet ud i græsset af disse amatører! Kort efter denne hændelse faldt to lige foran mig, jeg sprang (jeg har faktisk dyrket meget plyometrisk springtræning i vinters) og jeg er overbevist om at min special træning hjalp og så en del hel held, jeg landede på en skøjte totalt ude af balance, men heldigvis kom der ingen bagfra og jeg klarede skærene.

Frontsvinet havde klaret den første bølge, men jeg vidste at det var et spørgsmål om tid før de fik lagt an til et nyt stormløb… Packet havde efter min bedste overbevisning ikke fart nok på, der var alt for mange som lå og slikkede solskin… Havde det været et disciplineret felt havde det ikke været et stort problem, men det var det ikke! Jeg prøvede to gange at føre mig op til toppen men hver gang jeg kom op og ligge omtrent i front, blev jeg snigløbet fra siderne og dermed låst. Den taktiske del af sådan et løb er en læreproces der tager tid og en jeg på ingen måde mester. Jeg mener, at man skal splitte sådan et felt og med alle de danskere som var i packet havde vi kunnet gøre det! Desværre havde ingen af os lagt en slagplan og derfor fik packet lov til at være så stort som det var! Da vi nærmede os afslutningen fik jeg igen ikke placeret mig optimalt (i modsætning til Lars som er en dreven taktiker) Lars kom i mål i tiden 13:55 og 7 sek senere daffede jeg ind. De 7 sek betød 10 pladser net! – uden at være prangende, jeg mener bestemt jeg har 1-3 min mere i mig, men damn det er svært at gebærde sig i så kaotisk et felt.

Zeit und Placeriung
I A-gruppen gjorde Stefan og Mikkel et fantom løb som overskygger alle andre præstationer tilsammen… Stefan kom med hovedfeltet hjem og Mikkel blev sat ca 5 km før… Utroligt flot!!! Phillip, Nikolai og Victor kom med B hovedfeltet hjem, og både Victor og Nikolai burde havde placeret sig i A gruppen. Benny og Ole fik også lavet en super tid, til at held for mig, blev både gammelfar og Benny bag mig ellers havde jeg hørt for det hele året? Den gængse tilbagemelding var at de fleste havde forbedret deres tid og de var tilfredse, selv Søren Helmsøe kom ind uden nogen form for træning og onde tunger påstår, at det vil han aldrig gøre igen, hvilket jo må betyde at vi begynder at se ham til træning!

Rolling Vikings leverede også en flot og imponerende indsats, dog Måtte Rene betale prisen for sin manglende form i form af skuespiller krampe og andre dårlige undskyldninger. Lars (Klein) smed har det bedre på helt nede på alle fire og denne gang var ingen undtagelse… Igen var Lars lige nede og tjekke om asfalten havde den rette temperatur og da han rejste sig var skøjten i stykker. Tsk Tsk, Lars, tre fald på fire løb måske du skulle stille op i rulleskøjte go kart? Eller få hjul på hænderne? Jane (min kæreste) stillede også op, og i modsætning til sidste år fik hun en god tid, måske fordi hendes kæreste ikke havde fikset hendes hjul som han gjorde forrige gang. Med en forbedring af hendes tid fra sidst på ca. 41min har jeg regnet ud af at hun vil vinde over mig til Berlin 2010, så jeg bli’r sgu nok nød til at fikse hendes hjul igen, så kan hun lære det?

Det var alt i alt en super oplevelse som altid og næste år får den FUUUUUULD SPADE…
Tak til alle som var med og alle der bidrog med at skabe muligheden for denne tur.

6 Kommentarer til “Deutschland, Deutschland uber alles”

 1. Dorthe Olsen

  Resultater kan ses på løbets hjemmeside: http://berlin.mikatiming.de/2009/
  Søg f.eks. på VRK i “verein” for at finde VRK’ere (husk også at vælge det rigtige løb (skater/fitness)…

  #169
 2. Søren Helmsøe

  Fulde resultatlister i pdf-format kan hentes her

  http://vark.dk/index.php?page=galleri-2

  #176
 3. Lars Nielsen

  Super beskrivelse af løbet

  kan man få lagt en afstemning på hjemmside ?
  Øge navn til Crof

  1)speedy gonzales ( han køre hurtig )
  2)Tøsen ( han snakke meget og har store br…..
  3)speider mand ( gammel klater , kravler rundet i alt)

  jeg stemmer på 1 speedy gonzales for crof
  og så kan i kalde mig for speider mand ,kravler rundet på alfalt 4 gang på 3 løb i berlin

  vi ses i berlin crof, så køre vi 1,12

  #177
 4. crof

  hvis jeg bliver kaldt tøsen, må vi jo stoppe med at gå i sauna sammen:) og jeg er med på 1:12 næste gang, jeg starter i A og så må det briste eller jeg må blive båret ud:) Men husk I A gruppen skal man kunne holde grundstilling i mere end 5 min, så vi får det hårdt…

  #178
 5. Se Rolling Vikings beretning her:
  http://www.rollingvikings.com/pdf/200909_Skate_Maraton_Berlin.pdf

  Eller navigér ind på http://www.rollingvikings.com – kig under pdf

  Hilsen Tore

  #184

Læg en besked

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

-->

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af