VRK slår til i Odsherred

Skrevet af

odsrul

Odsherred havde stillet helt det store apparat op for at afholde et 24.8 km langt løb fordelt i to klasser: Elite og Motion. Det var deres første løb som arrangører og set herfra et fint arrangement. Vejret var godt, folk var positive til at starte med – hvorfor dette ændrede sig for nogle vil jeg belyse lidt senere… VRK stillede op med mange deltagere, jeg glemme sikkert nogle og så må I have mig undskyldt, men tilstede bl.a. Henk, Nicoline, Sune, Marta, Paolo, Benny og undertegnede.

Elitefeltet var stærkt besat og med Christian Hartz, Michael Christoffersen og Sutton Atkins + div ungdomsløbere, kunne man godt kigge i kraks vejviser efter en top placering.

Ruten
Rundstrækningen var 6.2 km med 2 gange cykelsti og to lette stigninger, på cykelstien kunne man glemme at ændre sin placering, man var så at sige låst. Min egen taktik gik ud på at følge med vindergruppen så lang tid som muligt og hvis jeg kunne holde til mål ville det være super, men jeg tvivlede stærkt på sandsynligheden i det. Svingene var skarpe og skabte problemer for feltet så det gjaldt om at placere sig rigtigt.

Løbet
Fra start kom de knald på, hvad andet kan man forvente, Marta lagde sig bag mig og Sune lå ca to placeringer foran mig, første runde gik fint men allerede i 2. runde kom jeg for langt ud i svinget og måtte lige ud og besøge vejen, ved bustoppestedet hoppede jeg tilbage igen. Rykkene var ikke vilde men tempoet til gengæld højt og folk faldt fra i en lind strøm, specielt bakkerne med svag modvind trak søm ud og det var her folk døde.

Jeg lå sammen med Marta, Sune og Christoffersens søn. Sune så slidt ud og lukkede ikke hullerne hurtigt, hvilket som regel betyder at døden snart indtræffer, jeg var selv slidt, og vidste at hvis et hul kom ville jeg ikke kunne lukke det fra 2-3 position så jeg rykkede forbi Sune, Marta + sønnike. Omkring ved 3 omgang var jeg igen kommet skævt ind i svinget og Michael og jeg var ved at rive hinanden ned, men takket være en smule street skate skill, reddede vi situationen og jeg kom foran Michael…

Sune, Marta og søn forsvandt og tempoet blev rigtig ondskabsfuldt, jeg vidste at jeg ville slippe så snart cykelstien forsvandt, men så længe man er i packet får man i det mindste læ. Jeg var den sidste der måtte slippe vindergruppen, og det føltes surt at være så tæt på og så alligevel så langt fra. På de sidste to stykker vej tog de 1:30. Så det går stærkt ned af bakke, når man først har sluppet!

Min egen tid var 44:30 hvilket var godkendt set fra et tidsmæssige synspunkt, men jeg mangler stadigvæk et gear eller to! Sune og Marta kom i mål ca. 45:50. De andre VRK’eres tid er jeg ikke bekendt med, dog ved jeg at Henk slog sin datter og det havde han det godt med! Benny havde et godt ræs, men jeg har ikke hans tid, Paolo var ikke helt tilfreds, men han er nede i en formdal og skal bare finde sin psyke så kommer han tilbage.
Set i bakspejlet var det ærgerligt at VRK ikke kunne hænge på vinder gruppen, men de kører altså stærkt, og vores form er ikke lige der endnu.

The Incident
Hændelsen som jeg refererede til var lidt slåskamp i elitegruppen og efterfølgende skærmydsler. Man kan undre sig over at et ubetydeligt motionsløb i Holbæk kan afstedkomme ”svinestreger”, men der er nogle der vil vinde

Jeg kan ikke kommentere på selve sagen dvs. tage standpunkt fordi jeg så det ikke selv, men det forekommer mig at løb i DK er imellem danske løbere og derfor at man måske burde dæmpe konkurrence instinktet 5%, sådan at alle får noget ud af det? Jeg har selv spillet fodbold og håndbold på mellemhøjt niveau, så jeg er vant til lidt af hvert!

De fleste skader jeg har haft (og det er mange!) kommer fra kampe i de to nævnte sportsgrene. Jeg spillede angriber i fodbold og så er der dømt tæsk, men hvis folk (forsvarene) var for meget bisser, var man nød til at vise ”hvor skabet skulle stå” qua min kropsbygning og hurtighed (åh ja det var tider) løb jeg bare ind i dem med fuld speed, 88 kg med ca. 30 km/t gør altså avs, hvis de stadigvæk kunne stå var de som regel flinke resten af kampen! Bagefter gav man hinanden hånden og så var den potte ude.

Desværre funker det ikke helt sådan i rulleskøjtesporten og det er egentlig lidt synd fordi så ligger det og akkumulerer over tid. Der findes psykopater alle steder, men de fleste bissestreger begåes af ”normale” folk som lige blev lidt for entusiastiske. Selvsamme mennesker kan man som regel kommunikere med og de få som er uden for pædagogisk rækkevidde – well, de kan som regel sorteres på en anden måde…

Jeg glæder mig allerede til lørdag så er det min tur (til at få bank igen).

2 Kommentarer til “VRK slår til i Odsherred”

Læg en besked

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

-->

Indmeldelse i VRK

Vejret i København

Arkiv

Post adresse

Vesterbro Rulleskøjte Klub
c/o Steen Schjølin Larsen
Vonsildvej 7
2770 Kastrup

Email til bestyrelsen:
bestyrelsen@vrk.dk

Nyhedskategorier

VRK er medlem af